رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

تاکید نبیه بری بر انتخاب هرچه سریعتر رییس‌جمهور برای لبنان

تاکید نبیه بری بر انتخاب هرچه سریعتر رییس‌جمهور برای لبنان رئیس پارلمان لبنان با اشاره به اینکه این کشور در سایه خلأ ریاست‌جمهوری در شرایط اسفناکی قرار دارد اعلام کرد بدون اجماع و توافق نمی‌توان از این بحران خارج شد و لبنان چند هفته بیشتر تحمل خلأ را ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 12
کد خبر: ۱۵۸۷۰۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ در پی تکرار ناکامی‌های پارلمان لبنان در انتخاب رئیس جمهور، «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور طی سخنانی اعلام کرد، من بارها گفته و تاکید کرده‌ام که لبنان چند هفته بیشتر تحمل ادامه خلأ ریاست‌جمهوری را ندارد و نمی‌توان درباره چندین ماه خلأ در کشور مانند دوره قبلی (دوره قبل از روی کار آمدن میشل عون و زمانی که لبنانی‌ها از سال 2014 تا 2016 و بیش از دو سال و نیم رئیس جمهور نداشتند) صحبت کرد. وضعیت لبنان در مرحله فعلی مشابه آن دوره نیست بلکه ما اوضاع بسیار بدی داریم.

 

وی در گفتگو با روزنامه الجمهوریه افزود، توافق یک گذرگاه اجباری برای انتخاب رئیس جمهور است و بدون اجماع، این خلأ همچنان ادامه خواهد داشت و کشور مجبور است بهای آن را بپردازد. تعلیق ابتکار گفتگو میان نیروهای سیاسی بدان معنا نیست که ما در این دوره و در میان پیچیدگی اوضاع لبنان که هزینه زیادی به کشور تحمیل می‌کند بیکار خواهیم نشست. من می‌توانم یک بازه زمانی برای این شرایط تعیین کنم که حداکثر سقف آن تا پایان سال جاری است. ممکن است در این مدت برای انتخاب رئیس جمهور به توافق برسیم که این برای همه بهتر و به نفع لبنان است اما احتمال دارد که اوضاع همچنان در دایره خلأ نیز باقی بماند که در این صورت قطعا به ابتکار عمل خود بازخواهیم گشت و همه باید مسئولیت‌های خود را بر عهده گرفته و کشور را از این تونل خارج کنند.

 

معاون رئیس پارلمان لبنان ادامه داد، نباید حجم بحران‌ها و پیچیدگی‌های موجود در کشور را دست کم گرفت. علی‌رغم تصویر تیره و تاری که از شرایط کشور وجود دارد اما نمی‌توان به طور کامل نسبت به آنچه که در کشور می‌گذرد بدبین بود و هنوز می‌توان امید داشت. در نهایت همه محکوم به اتخاذ روشی برای خروج کشور از بحران هستند.

 

در پنجمین نشست پارلمان لبنان به این منظور پنجشنبه میشل معوض گزینه اصلی ریاست جمهوری 44 رأی بدست آورد. 47 نماینده برگه سفید را به صندوق اخذ رأی انداختند. روی7 برگه اخذ رأی نیز عبارت «لبنان الجدید» نوشته شده بود. عصام خلیفه نیز 6 رأی را به خود اختصاص داد و یک رأی هم باطله اعلام شد. زیاد حایک و زیاد بارود نیز در رأی گیری یک رأی داشتند.

 

بعد از اینکه فراکسیون‌ها و نمایندگان پارلمان لبنان ایده گفتگوی ملی برای انتخاب رئیس جمهور که توسط نبیه بری مطرح شده بود را رد کردند، او تصمیم گرفت بار دیگر نشست‌های پارلمانی را به این منظور ازسر بگیرد.

 

در همین راستا یک منبع سیاسی برجسته لبنانی در گفتگو با روزنامه الدیار اعلام کرد که در سایه عدم وجود هیچ چشم‌اندازی برای انتخاب رئیس جمهور جدید می‌توان پیش‌بینی کرد که همچنان در بن‌بست سیاسی باقی بمانیم اما پیش‌بینی زمان خلأ ریاست‌جمهوری دشوار است؛ زیرا هر لحظه ممکن است تحولات جدیدی رخ دهد.

 

منابع آگاه به روزنامه الدیار گزارش دادند بعد از آن که نبیه بری در نتیجه مخالفت نیروهای سیاسی و فراکسیون‌های پارلمانی از اجرای ایده خود برای انجام گفتگوی ملی دلسرد شد، برخی طرف‌ها در تلاشند تا دوباره این ایده را مطرح کنند، زیرا نشست‌های پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور در دور باطل قرار گرفته است.

 

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان که روز جمعه به مناسبت روز شهید سخنرانی می‌کرد، بر انتخاب رئیس جمهوری در اسرع وقت ممکن تاکید کرد.

 

سید حسن نصر الله گفت : تصور نمی‌کنیم هیچ کس خواهان خلأ در ریاست جمهوری لبنان باشد ، ما خواستار انتخاب رئیس جمهور در اسرع وقت هستیم. خلأ در پست ریاست جمهوری بازخورد خود را بر تمامی سطوح لبنان خواهد داشت با این حال نمی‌توان این خلأ را به هر شکل پر کرد. ریاست جمهوری جایگاه محوری حساس و سرنوشت سازی در لبنان است که اثرات آن را طی شش سال بعد از آن خواهد گذاشت.

 

دبیرکل حزب لبنان در ادامه با برشمردن شاخص‌های فرد مورد نظر برای تصدی پست رئیس جمهور گفت: ما به دنبال رئیس جمهوری نیستیم که از ما حمایت کند، مقاومت در لبنان نیازی به حمایت و چتر حمایتی ندارد، تنها چیزی که می‌خواهیم آن است که رئیس جمهوری روی کار بیاید که به مقاومت از پشت خنجر نزند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار